Jordi Sayerza Mercader
per en 26 Desembre 2013
2,061 Vistes

Bé, no és ben bé així, però és la ciutat on vivim i alguna cosa he de dir...

En realitat és una ciutat que no té gaire d’interessant, des del punt de vista del turista.

És una “petita” ciutat de 4.5 milions d’habitants, a 100 Km. de Shanghai. I dic petita per què en relació a la veïna Shanghai (23 milions), Jiaxing és un poblet. A vegades, gent de Shanghai no saben ni on és la ciutat de Jiaxing, a més a més de la confusió que provoca que a la Xina hi hagi milers de ciutats i moltes tenen noms semblants (des del punt de vista del guiri ;-).

 Jiaxing area

Jiaxing (30º46’N, 120º45’E) està a la província de Zhejiang i és una ciutat provinciana en força aspectes, com els serveis: no té metro, encara que té un “bicing” molt bo. Té molta zona verda. No hi ha hospitals (internacionals) bons, només hi ha 2 llars d’infants “internacionals” (que no ho són gaire), no hi ha cap escola internacional de veritat, que jo sàpiga. No hi ha IKEA, per l’amor de Déu! Però McDonalds, KFC i Starbucks no falten! També està ple de xinos (mucho chino en China) (Havia de fer la brometa fàcil...) I també tenim platja (artificial, i què us pensaveu?)

 Jiaxing beach

Al voltant de Jiaxing hi ha Hangzhou, a 80 Kms a l’Oest. Diuen que és una ciutat que molt bonica i de les millors per viure-hi a la Xina. Si tens temps, sembla q és un bon destí turístic (jo encara no hi he anat). Al nord, a uns 60 Kms hi ha Suzhou a la riba del llac Taihu de 64 Kms longitud. També a la vora del llac, al Nord de Hangzhou i a uns 50 Kms de Jiaxing hi ha Huzhou.

I per suposat, Shanghai! A uns 100 Kms a l’Est. És espectacular, un lloc per veure.

Orient Pearl Tower, Shanghai

Una població bonica per visitar, a 20 minuts en cotxe des de Jiaxing és Xitang. Perfecte per comprar detalls, fer fotos d’entorn xino (riu, ponts de pedra i fanalets vermells) o sortir per la nit de festa.

Una altra cosa curiosa és el pont de la badia de Hangzhou, de 36 Kms de llarg, que travessa la badia, desembocadura de riu Qiantang i és el 3r més llarg del món, 2n sobre el mar.

 Xitang

El clima és monsònic subtropical, el q vol dir que té estacions molt marcades que s’assemblen a les de Barcelona.  És humit, plou sovint, a l’estiu fa molta calor, tanta que no vam acabar l’abonament de la piscina del compound perquè en Max deia que l’aigua cremava i és que semblava una sopa i al hivern fa bastant fred (i humit que se’t fica als ossos, ecs!). En primavera i tardor plou molts dies, però són les millor èpoques per fer visita (ho dic per si t’animes a venir ;-)

Oooohhh! Neeeeu!

Però el més important i molt preocupant aquest anys és la contaminació: Smog (boira amb fum)!!!! Mooolt! És terrible la quantitat de pol·lució que hi ha aquests mesos a la Xina i en especial a Jiaxing, que ha tingut el discutible honor darrerament de ser una de les ciutats més contaminades del món! Lamentable.

Per que et facis una idea, Barcelona està en uns índex de 70 microgr./m3. Aquí, ara per exemple (veure imatge a baix) estem a 422. A partir de 200 es considera extremadament nociu. I hem passat del 400! ... sense paraules.

 Smog!!IPA scale

Aquest any lo de la contaminació ens té molt preocupats, però hauríem de dir que en general, és una ciutat on es viu força còmode, sense presses ni aglomeracions, tot està a prop, no hi ha caravanes i es pot aparcar, hi ha (gairebé) els recursos necessaris i la gent és amable.

 

A la ciutat de Jiaxing no hi ha gaire coses a visitar, però hi ha el llac Nanhu, on s’hi va fundar oficialment el Partit Comunista de Xina (casi ná!).

Nanhu lakeNanHu meiquing de guiri 

 

Has jugat a “Where's Wally?” alguna vegada? Mira la foto següent i digues en quin pis viuen els sayer-alsi.

Culerdo!Visca Catalunya lliure!

 

Per si vols estudiar i saber-ho tot sobre aquesta fantàstica ciutat (segur que ho estàs desitjant ;-):

http://en.wikipedia.org/wiki/Jiaxing

http://es.wikipedia.org/wiki/Jiaxing

http://www.chinatravel.com/jiaxing-travel/

http://spanish.china.org.cn/spanish/xi-difang/zhejiang.htm

 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Llac_Taihu

http://ca.wikipedia.org/wiki/Hangzhou

http://ca.wikipedia.org/wiki/Pont_de_la_badia_de_Hangzhou

Publicat a: Viatges
Sigues el primer a qui li agrada això.
Jordi Sayerza Mercader
Miquel, he vist el teu blog; molt interessant.
30 Desembre 2013
Jordi Sayerza Mercader
El dia q vaig escriure l'article estàvem a més de 400, però per sort no és lo habitual. Al dia següent estàvem a 75 i ara a mateix a 160 (que ja és prou nociu). Encara q a les noticies es parla de mesures anti contaminació i de quant preocupa, a mi em sembla q al govern s'ho passen molt pel forro. E... Veure més
30 Desembre 2013
Jordi Sayerza Mercader
Hola Carmen, ja he pensat en lo dels franquicies, però d moment començaré pel Club. Respecte lo de traslladar-nos, és dificil. Esperem q es normalitzin els nivells de polució aviat...
7 Gener 2014
Jordi Sayerza Mercader
Jovi! malhauradament, la Susan cada dia està més lluny del projecte a causa de la falta de capital per invertir. Una llàstima. Ja li preguntaré si prefereix Xu-Xan :-)
7 Gener 2014